Stiri si noutati

Quayle: Romania va deveni centru de interes pentru firmele britanice

Sedinta de tranzactionare de la Bursa de Valori Bucuresti(BVB) a fost deschisa, ieri, de E.S. Quinton Quayle, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, care a vrut sa marcheze astfel ziua de nastere a M.S. Regina Elisabeta. "Astazi (ieri-n.r.) este o zi speciala pentru Marea Britanie, pentru ca aniversam ziua Reginei", a declarat Quinton Quayle, imediat dupa ce a dat semnalul inceperii sedintei de tranzactionare intr-un mod mai putin conventional, cu lovituri de gong. Oficialul englez a mai declarat ca relatiile economice bilaterale dintre Romania si Marea Britanie sunt foarte bune si ca schimburile comerciale au ajuns la un nivel-record, de peste doua miliarde de dolari pe an.

Ambasadorul Marii Britanii a amintit si de faptul ca numarul misiunilor comerciale britanice organizate in Romania s-a dublat fata de anul trecut, ajungand la 16. Quayle si-a manifestat convingerea ca tara noastra va "deveni un centru de mare interes al firmelor britanice" si a anuntat ca, la finele lunii iulie, in Romania va sosi o importanta delegatie de oameni de afaceri britanici. De altfel, la sfarsitul anului vor avea loc doua misiuni economice foarte importante, din care vor face parte nume mari ale unor firme britanice.

La randul sau, presedintele BVB, Stere Farmache, a reamintit obiectivul BVB: de a atinge un nivel de capitalizare de 25% din Produsul Intern Brut (PIB), fata de 10% din PIB in prezent. La sedinta de ieri au fost lansate la tranzactionare actiunile a cinci companii listate initial pe piata Rasdaq, actiune catalogata de Anca Dumitru, director Rasdaq, primul pas in actiunea de consolidare a pietei de capital autohtone. (C.N.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *