Stiri si noutati

RADET obliga debransatii de la reteaua termica sa plateasca facturile de incalzire

Proprietarii de apartamente debransate de la reteaua centralizata RADET reclama faptul ca regia refuza sa ia in calcul procesele- verbale de constatare prin care se arata ca acestia nu primesc caldura furnizata centralizat si sunt obligati la plata facturilor de incalzire, a declarat, luni, pentru Agentia Rompres, presedintele Asociatiei pentru Protectia Cetateanului (APC), Cristian Popescu.
El a spus ca pe listele de intretinere oamenii figureaza cu restante care nu sunt justificate, deoarece reprezinta plata caldurii pentru suprafetele in care nu mai sunt instalate calorifere.
"Este dreptul fiecarui cetatean sa aleaga modalitatea prin care isi incalzeste locuinta. Daca debransarea se face cu avizul RADET, administratorii Asociatiilor de Proprietari trebuie sa ia in calcul modificarile facute de acestia”, a subliniat Popescu .
Contactat telefonic, directorul general al RADET, Virgil Ramba, a precizat insa ca nu are cunostinta de astfel de situatii, cu exceptia celor in care se constata ca debransatii nu prezinta acte in regula.
"Nu am cum sa nu iau in calcul procesele-verbale de constatare a debransarilor, decat daca Asociatia de locatari nu este de acord cu aceasta. Eu am contract cu asociatia, nu cu persoane fizice. Sunt si cazuri in care membrii asociatiei au aprobat in principiu debransarea, iar apoi au revenit si au respins-o", a explicat Ramba.
Presedintele APC sustine ca divergentele apar uneori si intre asociatii si RADET.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *