Stiri si noutati

Raiffeisen Bank avertizeaza asupra unei noi incercari de frauda bancara pe Internet

Raiffeisen Bank a lansat, marti, un avertisment fata de o incercare de frauda bancara pe internet, care are drept tinta posesorii de carduri emise de manca.

RZB solicita detinatorilor de carduri bancare sa nu divulge codul PIN sub nici un motiv, reamintind ca orice incercare, din partea oricui, de a obtine aceasta informatie, este o incercare de frauda.

Banca atrage atentia ca in aceste zilele circula un mesaj electronic formulat ca si cand ar veni din partea bancii, in care destinatarii sunt invitati sa deschida un link. In fereastra care se deschide (cu un design similar cu site-ul de Internet al RZB), se cere destinatarului – sub pretextul accesului la anumite informatii – numarul de card, perioada de valabilitate, precum si codul PIN.

Raiffeisen Bank face toate demersurile necesare pentru blocarea unor astfel de tentative de frauda si trimiterea cazului organelor in drept sa cerceteze situatia si sa ia masurile corespunzatoare.

In urma cu o luna, Banca Nationala avertiza asupra unor mesaje false electronice referitor la strangerea de fonduri impreuna cu grupul bancilor comerciale din Romania, in vederea reconstruirii zonelor afectate de inundatii.

Posesorii de carduri de debit sau de credit erau sfatuiti sa nu dea curs acestui anunt ”facut de persoane iresponsabile, ce urmaresc propria imbogatire printr-o colecta publica, invocand fraudulos ajutorarea persoanelor aflate in situatie disperata”.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *