Stiri si noutati

Regia Nationala a Padurilor a organizat prima expozitie de plante ornamentale

Ilinca Teodoriu

Regia Nationala a Padurilor (RNP), in colaborare cu Primaria Sectorului IV, a organizat, ieri, in incinta Palatului National al Copiilor, prima expozitie cu vanzare de arbustri forestieri si plante ornamentale. La aceasta manifestare au participat toate Directiile Silvice din tara, fiecare prezentand oferta proprie de puieti ornamentali. Astfel, in fiecare din cele 25 de standuri, atat Directiile Silvice cat si Institutul de Cercetari si Amenajari Silvice au oferit numerosilor vizitatori posibilitatea sa-si aleaga cele mai potrivite plante pentru case, balcoane sau gradini, din cele peste 2.400 de exemplare de arbustri si plante ornamentale din 80 de specii prezentate in cadrul acestei expozitii. Astfel, pe langa salcie creata, cetina de negi, molid argintiu, ienupar, scorus, pin negru, larice, liliac, cununita, cimisir, cei interesati au putut sa-si cumpere si specii rare precum magnolii, tuia, brad argintiu, mahonia, crin argintiu sau chiparos de California.

In ceea ce priveste preturile, acestea erau diferite de la stand la stand, sumele variind in functie de varsta si specia din care face parte planta respectiva. Insa, pe ansamblu, sumele cu care Directiile Silvice au vandut arbustii si plantele ornamantale au fost mult mai mici decat cele practicate de agentii economici in florarii si spatii specializate in comercializarea florilor.

Potrivit reprezentantilor RNP, ziua de 1 Iunie a fost aleasa special pentru organizarea acestei expozitii, publicul-tinta al manifestarii fiind copiii. "Copiii sunt cei mai atrasi de frumos, iar aceasta expozitie a fost un cadou pentru ei", sustin organizatorii. Datorita interesului deosebit pe care l-au manifestat vizitatorii fata de aceasta expozitie, RNP va organiza evenimente similare de doua ori pe an. " Am decis sa organizam astfel de expozitii de doua ori pe an, o data in aprilie, in Luna padurii si apoi in luna octombrie", au precizat organizatorii.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *