Stiri si noutati

Regrupare pe piata asigurarilor

Companiile de asigurari Omniasig, Asirom si AIG Romania au infiintat, saptamana trecuta, Asociatia Profesionala a Asiguratorilor din Romania, organizatia fiind constituita potrivit prevederilor Legii asigurarilor 32/2002, se precizeaza intr-un comunicat al Asirom, preluat de Mediafax.

"Avand in vedere prezenta importanta pe piata a celor trei membri fondatori, avem incredere ca asociatia va reusi sa isi atinga scopul declarat. Ne bucuram ca obiectivele prioritare sunt aplicarea conceptului de piata normata si informarea corecta a publicului, intrucat reprezinta un castig real pentru asigurati, iar pentru noi, un semnal clar de imbunatatire a conditiilor pietei de asigurari din Romania", a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Nicolae Crisan, citat de Mediafax. Potrivit comunicatului Asirom, cei trei membri fondatori reprezinta, impreuna, peste 40% din volumul de activitate desfasurat in domeniul asigurarilor din Romania.

Scopul principal al organizatiei este de a sustine interesele membrilor sai in probleme de interes comun fata de autoritatile publice si alte institutii de profil atat din tara, cat si din strainatate.

De asemenea, asociatia isi propune sa promoveze cooperarea in domeniu si sa familiarizeze publicul cu problematica asigurarilor. O alta asociatie a companiilor din acest sector este Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania. Aceasta a fost infiintata in 1994 si are in prezent 21 de membri.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *