Stiri si noutati

Reprezentantii Guvernului si ai sindicatelor vor analiza revendicarile functionarilor publici

O comisie formata din reprezentanti ai Guvernului si ai sindicatelor va analiza, marti, solicitarile functionarilor publici referitoare la cresterea salariilor, ameliorarea conditiilor de lucru, precum si modificarea Statutului functionarilor publici.
Decizia a fost luata luni seara, in cadrul unei intalniri avute de ministrul de stat pentru coordonarea activitatilor in domeniul economic, Gheorghe Pogea, cu reprezentantii functionarilor publici.
La intalnire au participat ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, secretarii de stat din Ministerul Administratiei si Internelor Mircea Toader si Victor Paul Dobre, presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Jozsef Birtalan, si Vasile Marica, presedintele Aliantei Federative a Sindicatelor Functionarilor Publici "Sed Lex".
Comisia mixta va identifica si va propune, in urma analizarii cererilor functionarilor publici, solutii pentru rezolvarea acestora.
Sindicalistii din finante, statistica, vama, administratie locala, munca si protectie sociala, mediu au organizat pe 10 noiembrie o greva de avertisment de doua ore, iar in data de 17 noiembrie este posibil sa intre in greva generala.
Sindicalistii cer cresterea salarizarii cu 50 la suta pentru anul 2006, trecerea la un sistem de avansare de tip cariera, programul de lucru. Deoarece pentru cresterea salarizarii nu au dreptul sa faca greva, sindicalistii au decis ca acest punct sa intre in negociere cu partea guvernamentala.
Sindicatul National al Functionarilor Publici, organizatie sindicala ce reuneste functionarii publici de control din cadrul Garzii Financiare, Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Directiilor Generale ale Finantelor Publice, Inspectiei Muncii, Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, Ministerului Afacerilor Externe, Garzii Nationale de Mediu, Oficiilor judetene pentru protectia consumatorului, directiilor de sanatate publica, Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, administratiile publice locale, solicita modificarea Legii 188/1999 privind Statutul Functionarilor Publici precum si a legii salarizarii functionarilor publici pe anul 2006 care sa prevada un salariu mediu net de 1.050 RON pe luna.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *