Stiri si noutati

Reprezentantul FMI avertizeaza: "Romania trebuie sa combata coruptia"

Executivul trebuie sa evite masurile protectioniste de crestere a salariilor in sectorul public, daca doresc ca economia sa inregistreze o crestere economica sustenabila, a declarat pentru Reuters reprezentantul rezident al FMI la Bucuresti, Stephane Cosse. "Romania trebuie sa se bazeze pe exporturi si investitii. Este nevoie de cresterea productivitatii si, de aceea, acordam o mare importanta reducerii pierderilor din intreprinderile de stat", spune oficialul FMI, care a reamintit ca reformele dureroase trebuie sa continue.

"In acest moment, cea mai importanta masura este reducerea pierderilor in intreprinderile detinute de stat", a spus Cosse, care crede ca privatizarea este cea mai eficienta masura pentru reducerea pierderilor.

"In ceea ce priveste BCR, cred ca privatizarea este importanta pentru consolidarea sistemului bancar, pentru ca acesta sa devina mai corect si mai competitiv. Guvernul a spus ca procesul este ireversibil, astfel ca vom analiza ultimele evolutii pe aceasta baza", a aratat Cosse. El a mai spus ca Romania trebuie sa combata in continuare birocratia si coruptia si sa aiba un sistem fiscal stabil, pentru a atrage mai multe investitii straine. (C.N.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *