De acum inainte, restaurantele independente din Capitala trebuie sa nu mai ofere surprize clientilor, dat fiind ca vor fi obligate sa depuna la Ministerul Turismului, pana la 24 martie a.c., documentatia necesara pentru obtinerea certificatelor de clasificare. "Consider ca restaurantele de lux si, mai ales, cele cu specific romanesc, constituie o atractie turistica deosebita pentru cei care ne viziteaza tara. In aceste conditii, este necesara intrarea lor in legalitate, pentru ca mai apoi, cum este si firesc, sa urmeze procesul de promovare a acestora", a declarat, ieri, ministrul turismului, Dan Matei Agathon, dupa intalnirea cu reprezentantii restaurantelor independente (care nu apartin unor structuri hoteliere).
In plus, proprietarii sau reprezentantii restaurantelor au posibilitatea sa obtina brevetele de turism in termen de sase luni. Agathon le-a promis acestora ca, in curand, vor putea obtine certificatele de clasificare prin Internet, prin programul national de dezvoltare turistica "Info Turism".
Proprietarii restaurantelor bucurestene vor sa infiinteze o asociatie patronala care sa colaboreze cu MT. (C.N.)
Have something to add? Share it in the comments.