Stiri si noutati

Rezervele internationale ale BNR au crescut cu mai mult de 1,5 miliarde euro in luna august

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) se cifrau, la finele lunii august, la 17,62 miliarde euro, in crestere cu peste 1,5 miliarde euro fata de luna precedenta, cand s-au ridicat la 16,02 miliarde euro, informeaza Banca Nationala a Romaniei.

La finele lunii august 2005, rezervele valutare la BNR se situau la nivelul a 16,432 miliarde euro.

Cresterea de 1,579 miliarde euro inregistrata in luna august 2005 a fost rezultatul unor intrari de 2,090 miliarde euro, reprezentand cumparari ale bancii centrale din piata valutara, intrari din privatizari, venituri din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, cedari de valuta la rezerva statului si altele, din care 351 milioane euro vanzare din imprumutul extern obtinut de Primaria Municipiului Bucuresti.

 Iesirile au totalizat 510,6 milioane euro si au reprezentat plati rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, plati cotizatii, comisioane bancare si altele.

Rezerva de aur s-a mentinut la 105 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a crescut la 1,196 miliarde euro.

Pana la sfarsitul anului 2005, platile scadente in contul datoriei publice externe directe si garantate de MFP insumeaza 676 milioane euro.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *