Stiri si noutati

Rezervele valutare ale BNR au crescut cu inca un miliard de euro

Rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei se situau la finele lunii iulie la nivelul a peste 14,852 miliarde euro, fiind cu 1,082 miliarde euro mai mari fata de perioada similara a anului trecut, a anuntat miercuri Banca Nationala a Romaniei.

Aceasta majorare a fost rezultatul unor intrari de 1,662 miliarde euro, reprezentand cumparari ale bancii centrale din piata valutara, intrari din privatizari, venituri din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, cedari de valuta la rezerva statului si altele. Iesirile au fost de 580,2 milioane euro si au reprezentat plati rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, plati cotizatii, comisioane bancare si altele.

Rezerva de aur s-a mentinut la 105 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a redus la 1.192,5 milioane euro, ceea ce face ca rezervele internationale ale Bancii Nationale a Romaniei (valute plus aur) sa se situeze la peste 16,04 miliarde euro.

Pana la sfarsitul anului 2005, platile scadente in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul Finantelor Publice insumeaza 723 milioane euro.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *