Stiri si noutati

RoBank a obtinut un profit brut de 97,7 miliarde de lei in sase luni

Consuela Stegarescu, Stefan Etves

Banca Comerciala RoBank, recent achizitionata de OTP Bank, a anuntat obtinerea unui profit brut de 97,7 miliarde de lei in primul semestru al anului. Venitul net al bancii rezultat din dobanzi a scazut cu 12%, conform Sistemului International de Raportare (IFRS – International Financial Reporting System). Valoarea totala a actiunilor detinute de catre actionarii bancii a fost de 826,3 miliarde de lei la data de 30 iunie 2004. "Rezultatele inregistrate in prima jumatate a anului 2004 confirma convingerea noastra ca achizitionarea RoBank a fost o decizie fundamentata", a declarat directorul general adjunct OTP Bank, L?szl? Wolf. "Strategia ce va fi urmata, bazata pe consolidarea segmentului de retail si pe finantarea de proiecte, va duce la noi imbunatatiri ale performantelor bancii si la atingerea unei cote de piata de 4-5% in urmatorii trei-cinci", a adaugat Wolf.

Tranzactia in urma careia OTP Bank a achizitionat 100% din actiunile RoBank a fost finalizata prin transferul actiunilor la data de 30 iunie 2004. Noul proprietar isi propune sa consolideze activitatea RoBank in sectorul de retail prin crearea unei retele de 100 de unitati locale in urmatorii cinci ani.

OTP Bank, care va include datele financiare ale RoBank in raportul sau pentru trimestrul al treilea al anului curent, a inregistrat o crestere a capitalului propriu cu 35% la sfarsitul lunii iunie, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Acest fapt ii va permite sa-si continue expansiunea la nivel regional.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *