Stiri si noutati

Romania ar putea beneficia de patru miliarde euro pentru proiectele de mediu

Romania ar putea beneficia, in perioada 2007-2013, de fonduri structurale si de coeziune de la UE, in valoare de patru miliarde euro, pentru proiectele care vizeaza infrastructura de mediu, a precizat luni Attila Korodi, secretar de stat pentru Integrare la Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor.

"Absorbtia totala a fondurilor structurale si de coeziune depinde de profesionalismul cu care specialistii Ministerul Mediului, ca Autoritate de Management pentru fondurile de postaderare, va pregati proiectele prioritare. Aportul Romaniei pentru cofinantarea proiectelor, intre 2007 – 2013, este de circa un miliard euro, la cele patru alocate de Uniunea Europeana", a spus Korodi. In prezent, suma angajata din fondurile ISPA este de 1381,5 milioane euro. Pentru proiectele in pregatire, pentru perioada 2005-2006, au fost transmise Comisiei Europene opt proiecte ISPA, in valoare de aproximativ 222 milioane euro, care vizeaza investitii in sectorul "Apa"- 4 proiecte, "Gestionarea Deseurilor" – 3 proiecte si un proiect de asistenta tehnica pentru aplicatii la Fondul de Coeziune.

Dintre cele opt proiecte, cinci au fost deja aprobate si au acoperit fondurile alocate Romaniei pentru 2006, adica 160 milioane euro.

Sursa: Averea

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *