Stiri si noutati

Romanii vor manca mai putin si mai prost dupa cresterea TVA

Romania ocupa un loc fruntas in Europa in ceea ce priveste cota TVA aplicata la produsele alimentare.

Potrivit organizatiei patronale Romalimenta, media europeana este de 8-10%, majoritatea statelor practicand o cota redusa a TVA. Producatorii din industria alimentara se arata indignati de faptul ca autoritatile romane, in loc sa reduca TVA la alimente asa cum fac toate statele europene, majoreaza aceasta taxa de la 19% la 22%. Un asemenea nivel va avea efecte dezastruoase atat asupra consumatorilor, cat si asupra industriei alimentare, considera reprezentantii Romalimenta.

Alimentele se vor scumpi, iar consumul care, oricum este unul dintre cele mai scazute din Europa, se va reduce si mai mult.

De asemenea, va creste evaziunea fiscala, care in acest moment este estimata la 40% din piata. (C. Botezatu)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *