Stiri si noutati

Rom?nia este tot mai atractiva pentru investitorii straini, sustin oficiali olandezi

Mediul de afaceri romanesc trece printr-un proces de schimbari continue si este din ce in mai usor pentru tarile din vest sa faca afaceri aici, a declarat pentru Rompres directorul executiv al Camerei de Comert Romano Olandeze, Gerard E. Lammers.
”Romanii sunt un popor disciplinat, au nivelul de educatia ridicat, se adapteaza usor schimbarilor si sunt deschisi la influentele vestice”, a spus Lemmers, cu ocazia lansarii Camerei de Comert Romano-Olandeze.
Acesta a explicat ca inca mai exista probleme legate de birocratie, sistemul legal sau schimbari politice, dar acest lucru ”merge in directia buna”.
”Modificarile legislative afecteaza climatul de afaceri, iar un Guvern care doreste atragerea de investitii straine poate oferi legi mai bune si poate sa asiste la implementarea acestora cu succes”, a declarat Ambasadorul Olandei la Bucuresti, Jaap Werner, precizand ca interesul investitorilor fata de Romania va creste odata cu aderarea Romaniei la UE.
In prezent, in Romania exista peste 2.000 companii cu capital olandez, cu un capital total investit de doua miliarde euro, principalele domenii de interes fiind infrastructura, constructiile, serviciile, agricultura etc. ”Am fost si cred ca vom ramane principalul investitor in Romania”, a precizat Gerard Lemmers.
In primele sapte luni ale anului 2005, schimburile comerciale romano-olandeze s-au cifrat la 693,3 milioane euro. Exporturile romanesti spre Olanda au totalizat 335,4 milioane euro (Olanda situandu-se pe locul noua in exportul romanesc, cu 2,68 la suta din total export), iar importurile s-au cifrat la 303,9 milioane euro.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *