Stiri si noutati

Rom?nia trebuie sa isi intareasca capacitatile administrative in institutiile din domeniul politicilor industriale

Romania a indeplinit, in general, angajamentele sale si cerintele rezultate din negocierile de aderare in domeniul strategiei industriale, potrivit Raportului comprehensiv de monitorizare privind Romania, al Comisiei Europene.
In domeniul privatizarii si restructurarii sunt necesare eforturi sporite, in ceea ce priveste implementarea in totalitate strategia de privatizare, inclusiv referitor la rezolvarea litigiilor post-privatizare. de asemenea, Romania trebui sa continue restructurarea principalelor industrii ca si in domniul siderurgiei.
Concret, sunt necesare eforturi sustinute pentru imbunatatirea nivelului investitiilor si a mediului de afaceri, in ceea ce priveste strategia industriala.
In domeniul privatizarii si restructurarii este necesara asigurarea permanenta a transparentei, iar litigiile legate de neindeplinirea obligatiilor contractuale post privatizare raman o problema, care uneori duce inapoi la punerea in posesia statului a unor intreprinderi pentru care au fost semnate contracte de privatizare anterior, precizeaza Raportul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *