Stiri si noutati

Rom?nia va contribui cu aproximativ 838 de milioane de euro anual la bugetul Uniunii Europene

2,4 miliarde de euro reprezinta contributia Romaniei la bugetul european in primi trei ani, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ministrul de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniul economic, Gheorghe Pogea.

Potrivit ministrului, noile modificari fiscale au scos la suprafata 169.000 de locuri de munca de la momentul implementarii cotei unice, fiind imbunatatite veniturile la bugetul de stat.

Referitor la proiectele de infrastructura si la alte tipuri de proiecte ce urmeaza a fi implementate cu fonduri europene, Pogea a aratat ca acestea trebuie sa fie de interes national si european, sa produca dezvoltare si efecte economice. Nu in ultimul rand, desfasurarea acestora va trebui sa se petreaca intr-o cat mai mare transparenta.

Cu prilejul aceleiasi conferinte, director general adjunct in Directia generala legislatie si impozite indirecte din MFP, Victoria Tomi a aratat ca, incepand cu saptamana viitoare se vor relua discutiile intre mediul de afaceri si Ministerul Finantelor Publice prin intermediul "Grupului de dialog social". Astfel de discutii au mai avut loc si in trecut si au avut efecte benefice, a aratat doamna Tomi.

Presedintele Consiliului permanent UGIR, ?tefan Varfalvi, a intarit necesitatea unor astfel de discutii, reamintind ”lipsa de transparenta a Ministerului Finantelor Publice din acest an”.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *