Stiri si noutati

Rompetrol si DuPont – contract de consultanta pentru siguranta in munca

“”>Rompetrol Rafinare a semnat cu compania DuPont un contract de consultanta in domeniul securitatii in munca, masura care intareste politica Grupului Rompetrol (TRG) de a atinge excelenta in siguranta operatiunilor desfasurate. Rompetrol va continua demersul sau de a reduce la zero accidentele de munca prin adoptarea celor mai bune practici in domeniu.
DuPont, leader de servicii pe acest sector, a fost invitat, in luna aprilie, sa evalueze sistemul de management al securitatii si sanatatii de pe platforma Petromidia. In urma acestei etape intermediare, Rompetrol a initiat un parteneriat cu DuPont Safety Resources.
Proiectul va fi realizat pana la sfarsitul acestui an la nivelul a opt companii ale TRG care activeaza pe platforma: Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals, Romiserv, Rompetrol Logistics, Rompetrol Industrial Parks, GSS, Ecomaster si Rompetrol Quality Control.
Echipe mixte formate din specialisti ai DuPont si Rompetrol vor identifica modalitatile de a implementa o cultura si un management al securitatii la cele mai inalte standarde, astfel incat fiecare angajat al Rompetrol sa se implice activ in reducerea riscului de incidente in toate operatiunile desfasurate de companiile grupului pe platforma.
In ultimii trei ani, Rompetrol a investit masiv in tehnologii de ultima ora si a pus in practica un program eficient de siguranta in munca. Ca urmare a masurilor luate, in ultimii doi ani, in incinta rafinariei si a celorlate firme detinute de Rompetrol pe platforma Petromidia, numarul accidentelor de munca a fost redus semnificativ.
Rompetrol Rafinare, principala companie din Romania a Grupului Rompetrol, a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri consolidata 2,15 miliarde doalri si un profit net 73,8 milioane dolari. Rafinaria, care este una dintre cele mai performante si moderne din regiunea Marii Negre si a Europei Centrale si de Est, comercializeaza o gama larga de produse, conforme cu standardele de calitate si mediu valabile in Uniunea Europeana. Pe langa Romania, pietele de desfacere sunt Bulgaria, Turcia, Georgia, Moldova, Ungaria, Croatia, Bosnia, Albania si Europa Occidentala.
The Rompetrol Group NV este o companie petroliera multinationala cu sediul central in Olanda si care are principalele operatiuni in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei. Grupul activeaza in principal in rafinare si marketing, cu implicare in proiecte complementare din explorare si productie si alte servicii petroliere.
Avand peste 8.000 de angajati, TRG estimeaza in acest an o cifra de afaceri de cinci miliarde dolari. Grupul are ca obiectiv sa devina una dintre cele mai mari companii petroliere independente din Europa si sa obtina o pozitie puternica in regiunea Marii Negre si a Marii Mediterane.
DuPont, fondata in 1802, are operatiuni in mai mult de 70 de state si 60.000 de angajati. In 2005 a avut o cifra de afaceri de 26,6 miliarde dolari. Compania are un portofoliu semnificativ de produse si servicii inovative pentru piete diverse, de la agricultura si nutritie, la electronice, comunicatii, siguranta si protectie, constructii, transporturi si imbracaminte.
DuPont Safety Resources ofera servicii de consultanta unei game mari de companii multinationale din industrii precum energie, cea alimentara, aerospatiala, sanatate si transport terestru. Specializata in doua domenii distincte, excelenta operationala si securitatea in munca, DuPont aduce fiecarui proiect experienta acumulata in peste doua secole de activitate.
DuPont a primit recent premiul Green Cross Safety Medal pe anul 2006, pentru excelenta corporativa in siguranta, acordat de catre Consiliul National de Siguranta al Statelor Unite.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *