Stiri si noutati

RomTelecom vrea sa majoreze tarifele

Stefan Etves

RomTelecom a depus, ieri, la Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) o cerere de majorare a serviciilor cu amanuntul pe care le furnizeaza, a declarat Ion Smeeianu, presedintele ANRC, citat de Mediafax.

"Vom analiza daca solicitarea companiei este intemeiata, precum si situatia curenta de pe piata si va da RomTelecom un raspuns in functie de rezultatele acestor analize", a afirmat Smeeianu.

La sfarsitul lunii trecute, directorul comercial al RomTelecom, Pieter Bakker, a declarat ca mentinerea tarifelor actuale pentru convorbirile locale provoaca pierderi importante si afecteaza profitabilitatea companiei, iar iesirea din aceasta situatie este posibila prin majorarea preturilor abonamentelor. "Pentru eliminarea acestor pierderi, costul unui abonament RomTelecom ar trebui sa fie de 350.000 de lei, adica circa 9-10 euro. Pretul practicat actualmente pentru un abonament lunar este cel mai mic din Uniunea Europeana, de numai 2,8 euro, comparativ cu Polonia si Ungaria, unde depaseste 10 euro, respectiv 12 euro, in vreme ce media din tarile UE este putin sub 12 euro", a adaugat Bakker, la acea data.

Potrivit Legii pentru serviciul universal, intrata in vigoare la sfarsitul lunii iulie, tarifele pentru furnizarea serviciilor cu amanuntul practicate de RomTelecom pot fi majorate doar cu acordul ANRC. Anterior, aceste tarife erau aprobate de Oficiul Concurentei.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *