Stiri si noutati

RTC Holding a inregistrat o crestere cu peste 60 la suta a cifrei de afaceri in primele noua luni ale anului

RTC Holding a obtinut, in primele noua luni ale anului, o cifra de afaceri de 117 milioane euro, inregistrand un o crestere cu 64 la suta fata de aceeasi perioada a anului 2004, cand rulajul a atins 71 de milioane euro, potrivit unui comunicat remis Rompres.
Cresterea se datoreaza in principal strategiei de dezvoltare adoptata de Grupul RTC, strategie care vizeaza consolidarea pozitiei detinute pe piete cu o dinamica mare si castigarea unei cote crescute pe pietele cu potential.
Un exemplu relevant il constituie piata de telecomunicatii, unde Grupul RTC este prezent atat pe zona de retail – prin reteaua Versus – cat si pe zona B2B, ca distribuitor pentru produse preplatite de telefonie fixa si mobila ale operatorilor Orange, Connex si Romtelecom.
Astfel, Divizia "Telecom" – care cuprinde ambele zone de activitate mentionate – inregistra, la 30 septembrie 2005, un rulaj de 34 milioane euro, cu o crestere de peste 300 la suta fata de aceeasi perioada a anului precedent (9,5 milioane euro), fiind cea mai dinamica Divizie din Grup.
Cresterea provine din extinderea portofoliului de clienti (lanturi de benzinarii, difuzori de presa, mass-market) si dezvoltarea sistemului de reincarcare electronica.
Pana la sfarsitul anului 2005, RTC Holding estimeaza un rulaj de peste 180 de milioane euro, in conditiile consolidarii pozitiei pe care Grupul o detine pe piata de IT&C. Obiectivul propus are ca suport recenta achizitionare a Best Computers, Best Distribution si Sistec.
"Rezultatele obtinute sunt un argument pozitiv in demersul nostru de extindere a activitatii pe pietele vecine. Intentionam ca, in 2006, sa fim prezenti in Republica Moldova cu cat mai multe din componentele Grupului RTC. Primul pas l-am facut: suntem deja acolo, prin cel mai important distribuitor de carte romaneasca cu care
ne-am asociat recent – reteaua ProNoi. Vom "exporta" in curand brandul Diverta catre aceasta destinatie, pe care o consideram strategica", considera Octavian Radu, fondatorul RTC Holding.
Grupul RTC cuprinde mai mult de 65 de companii, grupate, dupa specific, in 13 divizii: Vanzari B2B, Retail, Telecom, IT si Aparatura de Birou, Carte si Jucarii, Articole de Birou, Alimente si Bauturi, Productie, Media Audio-Video, Mass media si Publicitate, Transport si Logistica, Solutii IT, Imobiliare si Constructii.
La sfarsitul anului 2004, RTC Holding avea peste 2.000 de angajati si o cifra de afaceri de 108 milioane euro

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *