Stiri si noutati

S-a oferit peste 3 miliarde euro pentru pachetul de actiuni de la BCR

Banco Comercial Portugues si Erste Bank, care au fost invitate sa participe la ultima etapa a procesului de privatizare a Bancii Comerciale Romane, ar fi oferit 3,1 miliarde euro si respectiv 3,2 miliarde euro, pentru pachetul de 61,88 la suta de actiuni pus in vanzare la BCR, au declarat, pentru Rompres, surse bancare.
Miercuri seara, Comisia de privatizare a BCR a stabilit numele celor doi investitori care au primit punctajul cel mai mare pentru inceperea negocierilor in vederea preluarii BCR.
Decizia s-a bazat pe evaluarea ofertelor tehnice si financiare depuse de Banca Intesa, Banca Nationala a Greciei, Banco Comercial Portugues, BNP Paribas, Deutsche Bank, Dexia si Erste Bank.
Negocierile cu cele doua banci selectate vor incepe in cursul saptamanii viitoare.
Analistii apreciaza ca alegerea celor doua banci in faza finala ar putea deschide o cale sigura bancii austriece Erste Bank in achizitia pachetului majoritar la BCR, tinand cont de pozitia financiara solida a acesteia fata de banca portugheza Banco Comercial Portugues.
Presedintele Comisiei de privatizare, ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu, a declarat: „Apreciem calitatea ofertelor primite. Acest lucru subliniaza interesul tuturor investitorilor pentru preluarea bancii. Conform strategiei de privatizare, numai primele doua banci sunt invitate sa ia parte la etapa finala

 

www.bcr.ro

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *