Stiri si noutati

Scade euro, se scumpeste Logan-ul

Preturile la care sunt comercializate versiunile popularului autoturism Dacia Logan ar putea creste in cazul in care cursul de schimb pentru euro va cobori sub nivelul de 34.000 de lei vechi (3,40 RON), a declarat marti pentru Rompres vicepresedintele companiei Dacia, Constantin Stroe. Stabilizarea monedei unice europene in jurul nivelului de 35.000 de lei vechi ar fi convenabila pentru Dacia, care in acest caz nu va opera ajustari de pret, a precizat Stroe.

Potrivit directorului general al companiei Dacia, Francois Fourmont, evolutia monedei nationale in raport cu euro este urmarita cu mare atentie, parand sa urmeze in 2006 tendinta din prima parte a anului 2005, cand euro s-a depreciat accentuat si a coborat pana la 34.000 de lei vechi. O depreciere a euro ar perturba planurile financiare ale constructorului autohton de autovehicule, o mare parte din achizitii efectuandu-se in lei, cu influenta semnificativa asupra costurilor. ‘Daca situatia continua ar trebui sa ne recalculam preturile’, a spus Fourmont. In prezent, cel mai ieftin model Logan este comercializat in Romania la un pret de 6.250 euro.

Dacia Logan este cel mai vandut autoturism pe piata romaneasca, anul trecut 146.456 clienti din Romania si din strainatate devenind posesori de Logan. In 2005, Dacia a trecut pe profit – 57 milioane de euro, dupa cinci ani in care pierderile cumulate au ajuns la 363 milioane euro.
BizWords

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *