Stiri si noutati

Schimbari la varful institutiilor strategice din subordinea MEC

La nici doua saptamani de la inchiderea capitolului de negociere cu UE ?Energia? si la trei zile de la anuntul privind restructurarea Executivului, Dan Ioan Popescu a purces la schimbarea sefilor unor importante companii si autoritati din sectorul energetic. Vantul schimbarii este generat, potrivit spuselor sale, de necesitatea ?dinamizarii si eficientizarii activitatii? acestor companii, urmand schimbari si in structura de conducere a MEC. Astfel, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, Ion Lungu, a fost inlocuit din functie cu Jean Constantinescu, directorul general al companiei Transelectrica. Ion Merfu, fostul director general al Sucursalei Craiova a companiei, este noul sef al Transelectrica. Dorin Mucea, membru in consiliile de administratie ale Transelectrica si Hidroelectrica, a renuntat la functia detinuta in cadrul companiei de transport al energiei. Directorul general al operatorului comercial OPCOM, Victor Ionescu, a fost inlocuit cu Nicolae Opris, fost angajat al companiei Transelectrica.

Si la Nuclearelectrica s-a schimbat conducerea. Astfel, directorul general al NuclearInvest va fi schimbat din functie cu Marian Mihalcea, absolvent al Facultatii Hidrotehnice din Bucuresti si al unor institutii de specialitate din Canada, Franta si SUA. Grupurile 1 si 2 ale Centralei Nuclear-Electrice de la Cernavoda vor fi conduse de un director coordonator, Dan Bagu.

Dan Ioan Popescu a reamintit ca postul detinut de Ion Vulpe, fostul director general al Societatii Nationale a Lignitului Oltenia, a fost preluat de Tiberiu Trotea. ?Nu vorbesc de demiteri, nici de rotire de cadre. Cred ca formula cea mai corecta este eliberarea din functie?, a concluzionat Popescu.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *