Stiri si noutati

Schimburile comerciale rom?no-germane vor ajunge la opt miliarde euro in 2005

Schimburile bilaterale romano-germane au fost, in primele opt luni ale anului de circa 4,8 miliarde euro (in crestere cu 13,9 la suta fata de perioada similara din 2004), iar pana la sfarsitul anului 2005 acestea vor fi de opt miliarde euro, a anuntat ministrul delegat pentru comert, Iuliu Winkler, intr-o intalnire cu oameni de afaceri germani.
Reprezentanti ai Departamentului de Comert Exterior au prezentat celor 30 de oameni de afaceri germani mediul de afaceri din Romania si facilitatile acordate investitorilor straini.
" In prezent Germania se afla pe pozitia secunda in topul partenerilor comerciali ai Romaniei. Sunt convins ca exista potential mai mare si ca nivelul schimburilor comerciale dintre Romania si Germania va creste”, a afirmat Winkler.
Germania este cel de-al patrulea investitor strain in Romania, cu peste un miliard euro investiti, reprezentand circa 8.7 la suta din total investitii straine directe.
In 2004, principalele produse exportate de Romania au fost materii textile si articole din acestea (32,3 la suta), masini, aparate si echipamente electrice (18,1 la suta), materiale de transport (16 la suta), metale si articole din metale comune (8,2 la suta ), mobila, jucarii si produse diverse (6,4 la suta), produse ale industriei chimice, materiale plastice si articole din material plastic si cauciuc (4,9), iar cele importate au fost masini, aparate, echipamente electrice (29,7 la suta), materiale de transport (22,7 la suta), produse ale industriei chimice si conexe, materiale plastice, cauciuc si articole din acestea (15,7 la suta), materii textile si articole din acestea (11,2 la suta) metale comune si articole din metale comune (7,0 la suta).
Ministrul delegat pentru comert a participat la o reuniune a oamenilor de afaceri germani din Romania

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *