Stiri si noutati

Seagate isi extinde uzinele din Irlanda de Nord

Producatorul american de dispozitive de stocare Seagate Technology a anuntat, marti, ca isi va extinde cele doua uzine ale sale din Irlanda de Nord si va crea alte 300 de noi locuri de munca, informeaza AP.

Programul de extindere anuntat va costa aproximativ 83 milioane lire sterline (145 milioane dolari), dintre care 25 milioane lire sterline (44 milioane dolari) vor veni de la agentia guvernamentala britanica Invest Northern Ireland. Secretarul de stat de stat britanic pentru Irlanda de Nord, Peter Hain, a aparat decizia autoritatilor de a acorda un procent atat de mare de ajutoare de stat, apreciind ca cei 1,7 milioane rezidenti ai acestui teritoriu apartinand Marii Britanii sunt cei care vor beneficia cel mai mult de pe urma acestei decizii. "Compania contribuie anual cu 45 milioane lire sterline (80 milioane dolari) sub forma de salarii, cheltuie aproximativ 11 milioane lire sterline (19,5 milioane dolari) pe an cu furnizorii locali si investeste substantial in dezvoltarea si pregatirea fortei de munca locale", a apreciat oficialul britanic.

In anul 1993 Seagate a ales orasul Londonderry (Irlanda de Nord) pentru constructia primei sale facilitati de productie din Europa. Ulterior aceasta a fost extinsa in doua campusuri, beneficiind de pe urma ajutoarelor substantiale acordate de guvernul britanic.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *