Stiri si noutati

Sebastian Bodu se declara multumit de activitatea Garzii Financiare

Activitatea Garzii Financiare din ultimul an s-a imbunatatit, a aratat miercuri, la sedinta de bilant a Garzii Financiare, seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sebastian Bodu.
Acesta a explicat ca relatiile dintre Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) s-a imbunatatit semnificativ.
‘Este bine ca Garda Financiara sa nu se ocupe atat de mult cu stabilirea si constatarea abaterilor, cu aplicarea de contraventii, si sa se concentreze pe marea problema fiscala’, a explicat Bodu, care a adaugat ca ‘personal sunt multumit de activitatea Garzii si sper ca lucrurile sa mearga in acelasi ritm in continuare. Vreau sa mentionez ca actiunile Garzii Financiare, efectuate in diverse domenii de activitate, s-au vazut foarte bine de la Bruxelles’.
In 2005, Garda Financiara a aplicat amenzi de peste 162 milioane lei, in crestere cu 50 la suta fata de 2004, fiind constatate abateri la un numar de 113.949 agenti economici. Potrivit comisarului general al garzii, Adrian Cucu, principalele obiective ale GF, in 2006, vor fi orientarea activitatii catre identificarea si combaterea fraudelor fiscale de mari proportii, perfectionarea profesionala a comisarilor, dar si a colaborarii interinstitutionale.
‘De asemenea, sunt foarte importante problemele legate de imbunatatirea cadrului legislativ de organizare si functionare ‘, a spus Cucu.
Adresandu-se reprezentantilor Garzii Financiare, ministrul de finante, Sebastian Vladescu, a spus ca in urmatoarele trei luni toate problemele ridicate de reprezentantii Garzii Financiare trebuie rezolvate, astfel incat, pana la sfarsitul acestui semestru, sa existe cadrul legal care sa permita actionarea ‘in noua conjunctura economica a Romaniei, care va adera la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007’
‘In acel moment, toate obiceiurile pe care le avem trebuie sa se stinga si trebuie sa incepem acel antrenament chiar astazi’, a precizat Vladescu.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *