Stiri si noutati

Seres: Romaero va fi vanduta in 2006 unui investitor strategic

    Compania Romaero Bucuresti va fi scoasa la privatizare in maximum doua luni, a anuntat, ieri, directorul general al societatii, Dan Vulcan. "Au fost parcursi toti pasii preliminari si a fost intocmit un raport de evaluare. Urmeaza emiterea caietului de sarcini si anuntul oficial pentru privatizare", a spus Vulcan. Acesta, impreuna si cu presedintele Consiliului de Administratie al Romaero, Aurel Cazacu, au respins informatiile aparute in presa centrala, potrivit carora societatea a fost omisa de pe o lista cu firmele din industria de aparare care urmeaza sa fie privatizate.
    Seres a corectat «eroarea»
    In completare, liderul sindicatului Romaero, Danut Chelaru, a spus ca «omisiunea» din hotararea de Guvern a fost corectata de Ministerul Economiei, printr-un ordin al ministrului Codrut Seres. Referitor la initierea vanzarii unor active, oficialii companiei au precizat ca este vorba despre bunuri pe care Romaero nu le mai utilizeaza, astfel incat acestea pot fi o sursa de venituri pentru necesitatile investitionale sau pot fi schimbate cu alte active necesare activitatii firmei. Seful societatii a enumerat o statie de transformare pe care Romaero intentioneaza sa o vanda operatorului, compania Electrica, dar si o "gospodarie de apa", pe care firma vrea sa o cedeze companiei Metav. De asemenea, Romaero doreste sa primeasca o platforma aflata in proprietatea Aeroportului Baneasa si pentru care ofera la schimb alte doua terenuri neutilizate in prezent.
    Aurel Cazan a precizat ca MEC are in vedere un proiect de hotarare de guvern care sa reglementeze acest schimb. "In strategie nu exista o astfel de idee, a vanzarii bucata cu bucata. O dovedim prin contractele pe care le avem. Vanzarea acelei gospodarii si a transformatorului nu inseamna divizarea societatii", a mai spus Cazan.
Reprezentantii societatii Romaero au mai explicat ca firma isi achita datoriile curente, iar in ceea ce priveste restantele, situate la o valoare de 5 milioane de lei noi, exista grafice de reesalonare incheiate cu toti creditorii.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *