Stiri si noutati

Si General Motors anunta pierderi serioase

General Motors au anuntat pierderi de 8.6 miliarde de dolari pentru anul 2005, primul an fara profit de dupa 1992. Aceste pierderi se datoreaza pietei din America de nord si a taxelor de 2.3 miliarde de dolari platite in urma falimentului Delphi.

Compania a pierdut 7.6 miliarde de dolari din cauza vanzarilor din America de nord de anul trecut. Aceste pierderi par sa fie consecintele anuntului din noiembrie, conform caruia GM urmeaza sa opreasca productia la 12 fabrici si sa disponibilizeze aproximativ 30 000 de salariati pana la sfarsitul anului 2008.

Rezultatele negative inregistrate anul trecut au facut multi specialisti sa afirma ca GM s-ar putea confrunta cu falimentul in cazul in care conducerea nu reuseste o restructurare rapida. Pierderile de anul trecut au fost cele mai grave din industria auto americana din ultimii 14 ani, cand tot GM au inregistrat pierderi de 23.5 miliarde de dolari, in urma deciziei care obliga companiile sa includa costurile pentru sanatate in rezultatele financiare.

BizWords.ro

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *