Stiri si noutati

Sindicalistii protesteaza impotriva initiativei a doi liberali de a modifica Legea sindicatelor

Confederatiile sindicale reprezentative la nivel national – CNSLR-Fratia, BNS, CNS Cartel Alfa si CSDR – au luat act cu ingrijorare si revolta de initiativa a doi deputati PNL de a modifica Legea nr. 54/2003 – "Legea Sindicatelor", se spune intr-un comunicat de presa dat publicitatii si semnat de presedintii Marius Petcu – CNSLR-Fratia, Dumitru Costin – BNS, Bogdan Iuliu Hossu – CNS Cartel Alfa si Iacob Baciu – CSDR.
Revizuirea Codului Muncii a reprezentat deja o incercare de compromitere a sistemului social din Romania, care este construit conform modelului european. Iata ca deputatii PNL recidiveaza prin inaintarea acestei initiative legislative, sustine Marius Petcu.
"Proiectul respectiv nu se gaseste in Programul de guvernare si nici in prioritatile legislative ale anului 2005 sau in cele legate de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Acesta risca prin conceptia si continutul sau sa ne puna ca tara in situatia incalcarii criteriilor politice de aderare", este de parere Bogdan Iuliu Hossu – CNS Cartel Alfa.
"La o atenta evaluare a textului incriminat am constatat ca sunt incalcate in mod brutal prevederi ale urmatoarelor legi convenite si tratate: Constitutia Romaniei, Declaratia Universala a Drepturilor Omului, Conventia OIM nr. 87, Conventia OIM nr. 98, Conventia Europeana a Drepturilor Omului, Cartea Sociala Europeana revizuita, Directiva 2002/14 EC a Parlamentului European si Consiliului Europei pentru informarea si consultarea salariatilor", este de parere Dumitru Costin.
"Simpla inventariere a acestor incalcari ne indreptateste sa solicitam initiatorilor acestui proiect legislativ sa-l retraga, iar forurilor de avizare si dezbatere sa-l respinga, proiectul fiind in egala masura antidemocratic si antieuropean", sustine la randul sau Iacob Baciu – CSDR.
In caz contrar, liderii celor patru confederatii sindicale sustin ca se simt obligati prin statute si propria menire sa actioneze prin toate mijloacele pentru apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale lucratorilor si sa solicite sprijinul organismelor europene si internationale in vederea stoparii acestui demers antidemocratic.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *