Stiri si noutati

Sinistratii isi vor reconstrui casele sub supravegherea specialistilor

Stefan Etves

Consiliile locale vor primi de la buget fonduri pentru asistenta tehnica de specialitate care va fi acordata sinistratilor din Moldova si sudul a tarii, care isi construiesc case. "Constructia caselor nu va fi lasata in voia oamenilor. Vom da bani pentru firmele de constructii care vor ridica casele oamenilor in varsta care nu pot munci", a declarat Marin Negoita, director in Ministerul Transporturilor. Reprezentantul MTCT a mai spus ca cifra raportata din teritoriu, de 8.000 de case care trebuie consolidate, este prea mare si ca exista posibilitatea ca numarul real al acestora sa fie mult mai mic in realitate.

Valoarea totala a contractelor pentru achizitia de materiale de constructii destinate zonelor afectate de inundatii, derulate de Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) prin intermediul Bursei Romane de Marfuri, a fost de 287,4 miliarde lei vechi.

"ANL a incheiat, pentru constructia celor 3.860 de case, contracte pentru ciment, otel beton si lemn", a precizat Nicolae Chiriac, director general adjunct al ANL. Alocarea materialelor de constructii va fi coordonata de prefecturi si de consiliile judetene.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *