Stiri si noutati

Situaţia alimentării cu gaze naturale a populaţiei revine la normal

Alimentarea cu gaze naturale la parametrii normali de furnizare şi siguranţă a fost restabilită joi în toată ţara, potrivit anunţului făcut de Dispeceratul Naţional de Gaze Naturale.
Singura zonă în care mai pot interveni dificultăţi în furnizare este municipiul Botoşani, situat la capătul reţelei de transport, către care sunt livrate cantităţi suplimentare de gaze naturale. În nordul Moldovei şi Bucovina, Distrigaz Nord a remediat situaţia încă de miercuri, informează Ministerul Economiei şi Comerţului.
Exploatarea depozitelor de înmagazinare subterană funcţionează la capacitate maximă, în vederea asigurării necesarului de gaze naturale în această perioadă cu consum extrem de ridicat. Ministrul de resort,
Codruţ Şereş, a discutat cu distribuitorii de gaze naturale, Distrigaz Nord şi Distrigaz Sud, readucerea la parametrii normali de alimentare a agenţilor economici care se aprovizionează din reţeaua de distribuţie gaze naturale.
În ceea ce priveşte marii consumatori industriali (combinate chimice), Şereş a anunţat că livrările către ei urmează să fie reluate la parametrii contractuali după revenirea nivelului importurilor din Federaţia Rusă.
Măsura de limitare a consumului de gaze naturale la aceşti consumatori este cuprinsă în planul MEC pentru situaţii ca cea din ultimele zile, când prioritara este alimentarea populaţiei. "Readucerea la parametrii normali a livrărilor se va face gradual, astfel încât să prevenim supraîncărcarea bruscă a conductelor şi să eliminăm posibilitatea ca localităţi din ţară să rămână nealimentate cu gaze naturale", a precizat Codruţ Şereş.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *