Stiri si noutati

Societati din PSAL, "curatate" de datorii si vandute ca noi

Marilena Dan

Un numar de 19 societati comerciale pe actiuni, cu capital majoritar de stat, incluse in acordul PSAL II, vor fi privatizate sau, dupa caz, lichidate, potrivit unei hotarari de Guvern. Este vorba despre firmele bucurestene Energoreparatii, UMUC, Energoutilaj, Tubinox, Grantmetal, la care se adauga Verachim si Giurgiunav din Giurgiu , IAIFO – Zalau, Agmus Iasi, Unirea – Cluj-Napoca, Metalurgica – Aiud, UTA – Arad, UVCP – Turnu- Magurele, Hiperion – Stei, Caromet – Caransebes, URB Rulmenti – Suceava, Premagro – Oradea, Hart- Miercurea Ciuc si Comefin – Costesti.

APAPS a fost mandatata de Guvern sa vanda, prin negociere, cele 19 companii unor investitori strategici, pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile.

Daca negocierile dintre APAPS si investitorii strategici esueaza, "se poate declansa, dupa caz, procedura de lichidare voluntara". Investitorii care doresc sa cumpere aceste societati grevate de datorii de sute de miliarde nu au insa motive de ingrijorare. "In functie de situatia economica" a acestora, APAPS poate solicita "extinderea inlesnirilor la plata pentru obligatiile bugetare datorate si neachitate la 31 decembrie 2002", sau, mai simplu spus, stergerea datoriilor.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *