Stiri si noutati

"Spaga de 200 de euro pentru o autorizatie de transport"

Stefan Etves

Spaga pentru obtinerea unei autorizatii de transport rutier international in Ungaria, Bulgaria si celelalte tari cu care au fost stabilite acorduri pe baza de negocieri bilaterale este de circa 200 de euro in aceasta perioada, a declarat, ieri, Doru Pantazi, vicepresedintele Asociatiei Carausilor Particulari din Romania (ACPR).

"Aceste autorizatii sunt valabile un an. Unele firme care nu au parc auto au primit autorizatii bilaterale de transport rutier international. Acestea vand autorizatiile la inceput de an mult mai scump. In momentul de fata, ele se vand mai ieftin, cu circa 200 de euro, pentru ca mai sunt patru luni din acest an", a spus Doru Pantazi.

"Se da apa la moara la bisnitari"

In completare, Dragos Anas-tasiu, presedintele ACPR, a mentionat ca transportul ocazional de persoane favorizeaza spagile. "Trebuie luate unele masuri, nu numai spagi. Transportul ocazional in grupuri la un meci de fotbal sau in concediu in strainatate favorizeaza munca la negru. Romanii nu mai trebuie sa arate la granita cei 500 de euro daca au vaucherele (bonuri valorice) elibe-rate de agentiile de turism care demonstreaza ca au asigurata cazarea, masa si transportul. Exista agentii de turism care pentru o spaga ce variaza intre 50 si 150 de euro elibereaza un vaucher cu care are trecere la vama sau da spaga la politist", a adaugat Dragos Anastasiu.

Cu ajutorul cartilor de credit

Inventivitatea celor care prefera, dintr-un motiv sau altul, sa incalce legea este des-tul de mare. De fapt, ei nici nu incalca prea mult legea, ci mai degraba se folosesc de scaparile acesteia. Astfel, po-trivit presedintelui ACPR, un alt mod prin care se poate trece granita fara a respecta preve-derile legale il reprezinta utili-zarea cartilor de credit. "Daca ai o carte de credit poti trece foarte usor de vama. La nici un punct vamal nu exista bancomate", a mentionat Anastasiu.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *