Stiri si noutati

Specialistii ANRE s-au incurcat in kilowati

Dupa doua amanari, la distanta de doua zile, conducerea Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie Electrica, forul care stabileste politica tarifara in domeniu, nu putea preciza, ieri, data cand vor fi anuntate noile preturi ale energiei electrice. "Poate, saptamana viitoare", a fost singura estimare referitoare la momentul in care, in special consumatorii casnici, vor afla valorile kilowatului ce vor intra in vigoare, incepand cu data de 1 ianuarie 2005.

Desigur, cu toate ca motivatia repetatelor amanari se rezuma la un "au intervenit unele elemente noi", este foarte putin credibil ca specialistii calculatori ai ANRE s-au impotmolit in vreo zecimala sau virgula, prilej pentru a nu ajunge la "pretul corect" al prapaditului kilowat mioritic. Mai ales ca recent, in cadrul festiv si sub privirile ministrului economiei, Jean Constantinescu, presedintele ANRE, anunta solemn ca "pe 15 decembrie vom prezenta noile tarife la energie electrica". Mai mult, la termenul respectiv, surse din domeniul energetic au afirmat ca "toate calculele au fost finalizate".

De aceea, se pare ca amanarea sine die a anuntarii noilor tarife la energie electrica nu este generata de complexitatea calculelor, ci de "sfiala" specialistilor fata de impactul unei valori a kilowatului care sa depaseasca, semnificativ, "pragul psihologic" de 7%. (Laurentiu Solomon)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *