Stiri si noutati

Stabilitate financiara pentru ING Group, profit net 2 miliarde euro in 3 luni din 2006

In timp ce in Romania bancile raporteaza profituri care cresc impresionant, pe piata mondiala exista o stabilitate mai mare, insa oricum cu tendinte de crestere globala. ING Group a anuntat pentru primele trei luni ale anului 2006 un profit net de 2 miliarde de euro, reprezentand o crestere de 3,3% fata de primele luni ale anului 2005. In aceeasi perioada, profitul net/ actiune a crescut cu 4,1%, de la 0,89 EUR la 0,93 EUR, se arata intr-un comunicat de presa remis www.SMARTbank.ro. "Un debut cu rezultate record pentru ING Group, la care au contribuit atat activitatea asigurarilor de viata pe piete in curs de dezvoltare, cat si serviciile bancare pentru populatie, care au inregistrat un profit brut in crestere cu 43,7%", spun oficialii ING. Profitul din asigurarile de viata a crescut cu 14,4%, principalele zone care au contribuit la crestere fiind Asia, Americile si Europa Centrala.

Profitul din politele nou emise a crescut la o pondere de 14%. Valuarea politelor nou emise a crescut cu 31,9%, pana la cifra de 248 de milioane de euro. Profitul din activitatile bancare – in crestere cu 12%, datorita extinderii masive a serviciilor bancare pentru populatie, serviciilor bancare prin internet (ING Direct) si a activitatilor ING Real Estate. "Accentul pus pe valoarea activitatilor prestate, atat in domeniul asigurarilor, cat si in domeniul bancar, a concentrat zona de interes catre politica de pret si eficienta capitalurilor. Profitul din politele nou emise a atins o pondere de 14%", a declarat Michel Tilmant, presedintele Comitetului Executiv al ING Group. "Performantele realizate reflecta decizia Comitetului Executiv al ING Group de a investi cu precadere în activitatile cu potential ridicat de crestere. Costurile se mentin la nivelele preconizate, pe masura ce continuam sa ne concentram eforturile asupra unor obiective prioritare, cum ar fi calitatea executiei si cresterea eficientei. Activitatile bancare au continuat sa beneficieze de costuri mai scazute de administrare a riscurilor, fara schimbari ale portofoliului de credite. ING Group va continua sa investeasca în sectoarele de activitate cu potential ridicat de crestere si va ramâne consecvent misiunii sale de a crea valoare în întreprinderile sale pe plan global", a mai spus Michel Tilmant.

Din 1994, ING a lansat permanent produse si servicii inovatoare pe piata romaneasca: primul furnizor de servicii bancare electronice – 1995, prima sindicalizare internationala – aranjor – 1996, primul furnizor de servicii de custodie – 1996 / banca de depozitare – 1997, prima institutie financiara în tranzactionarea cu titluri de stat, prima banca straina care a deschis o retea de sucursale în România – 1997, prima societate de asigurari care a introdus produse de asigurari de tip Unit Linked – 1998, prima institutie financiara care a introdus Employee Benefits – 2000. In plus: prima institutie financiara care a introdus Private Wealth Management – 2001, prima institutie financiara care a lansat produse de tip pensii suplimentare – 2002, prima institutie financiara (banca si asigurari) care a introdus un Serviciu Vocal Interactiv pentru clientii sai, atat persoane fizice, cat si persoane juridice – 2003, prima institutie financiara care a introdus Self’Bank – 2004, prima institutie financiara care a introdus in România cardul MasterCard cu tehnologia chip – 2006. ING România face parte din ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza, care ofera servicii bancare, de asigurari si de managementul activelor unui numar de peste 60 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii, din 50 de tari. Cu un personal de peste 115.000 de angajati, grupul cuprinde o gama variata de companii, care deservesc clientii sub numele ING. In iulie 2004, ING a lansat serviciile bancare pentru persoane fizice, printr-un concept inovator, Self’Bank, disponibil in ING Office-uri. Prin Self’Bank, clientii pot efectua singuri o multitudine de operatiuni bancare (de la depuneri si retrageri de numerar pana la plata facturilor de electricitate si gaz), oricand intre orele 7 si 23, sapte zile din sapte. În prezent sunt deschise 100 de ING Office-uri.
Sursa: SMART bank

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *