Stiri si noutati

Standard Chartered Bank contribuie cu 123 milioane dolari la crearea unei noi banci chineze

Alaturandu-se marilor grupuri bancare internationale care se grabesc sa cucereasca o portiune din piata chineza, grupul bancar britanic Standard Chartered Bank Plc. a anuntat marti ca intentioneaza sa investeasca 123 milioane dolari pentru a contribui la crearea unei noi banci chineze, informeaza AP.

Standard Chartered a anuntat ca va detine 19,9 procente din actiunile Bohai Bank, noul grup bancar urmand a avea sediul in orasul Tianjin, estul Chinei. La ceremonia oficiala de semnare a acordului au participat si prim-ministrul britanic Tony Blair si omologul sau chinez, Wen Jiabao. Aceasta este prima investitie a grupului bancar britanic pe piata Chinei continentale, de asemenea, Bohai Bank va fi prima banca ce va fi lansata in China in ultimii 16 ani.

Tranzactia le ofera celor de la Standard Chartered acces la o piata de peste un miliard de locuitori si economii personale de peste 1.500 miliarde dolari, inainte de liberalizarea completa a sectorului bancar chinez fata de concurenta straina, programata pentru 2007. In prezent, un grup de actionari straini nu pot detine mai mult de 25 de procente din actiunile unei banci chineze de stat, in timp ce o singura banca straina nu poate detine o participatie mai mare de 20 de procente.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *