Stiri si noutati

Stategia pe trei ani pentru Renault

La noua luni dupa instalarea sa in functia de director executiv al constructorului auto francez Renault SA, Carlos Ghosn va dezvalui joi dimineata planul sau strategic pe trei ani pentru a relansa activitatile grupului auto francez, un plan asteptat cu nerabdare de salariatii grupului si de pietele financiare, transmite AFP. Prezentarea oficială va începe la ora 08.00 GMT la sediul Renault de la Boulogne-Billancourt (Hauts-de-Seine), in fata a sute de ziaristi si analisti financiari. Discursul lui Carlos Ghosn urmează să fie difuzat simultan în fiecare uzină a grupului Renault, urmând a fi însoÅ£ită ÅŸi de prezentarea rezultatelor pe 2005. Evenimentul are loc la doar o zi după ce rivalul francez PSA Peugeot Citroën a anunÅ£at o scădere a profitului net cu 37,5 procente în 2005.
Cei aproximativ 130.000 de salariÅ£i ai grupului Renault aÅŸteaptă cu nerăbdare să cunoască strategia lui Ghosn, având în vedere că în 2005 vânzările de automobile Renault au încetinit în Europa din cauza unei game de produse îmbătrânite ÅŸi a unei creÅŸteri a competiÅ£iei pe piaţă. Anul trecut Renault a pierdut postul de primă marcă auto europeană în dauna celor de la Volkswagen.
Liniile principale ale strategiei lui Ghosn, pentru a vinde mai multe maÅŸini ÅŸi a creÅŸte rentabilitatea, sunt deja cunoscute: extinderea gamei de produse, reorganizarea producÅ£iei, reducerea costurilor însoÅ£ită de un posibil abandon al Formulei unu, internaÅ£ionalizare. DeÅŸi închiderea unor uzine sau concedieri masive de personal nu par a fi incluse în program, sindicatele se îndoiesc că vor fi anunÅ£ate reduceri de personal în Europa de Vest.
Planul trienal va fi axat în principal pe produsele destinate extinderii ofertei, în special în sectorul de vârf al gamei, ÅŸi atingerea obiectivului de patru milioane automobile vândute în anul 2010, Å£intă fixată de fostul director executiv Louis Schweitzer, comparativ cu 2,5 milioane în prezent.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *