Stiri si noutati

Statul va subventiona cu 30% casele cumparate de familiile sarace

Stefan Etves

De aceasta facilitate vor beneficia tinerii casatoriti care, la data contractarii locuintei, au fiecare varsta de pana la 35 de ani, persoanele ranite in timpul Revolutiei din decembrie 1989 sau urmasii acestora, precum si persoanele calificate din agricultura, invatamant, sanatate, administratie publica si culte care isi stabilesc domiciliul in mediul rural si alte categorii de persoane stabilite de consiliile locale.

Autoritatile publice locale, prin administratorii delegati de acestea, vor incheia cu persoanele interesate, care se inscriu in prevederile legii, contracte de imprumut pentru sumele acordate drept subventii. Cererile referitoare la cumpararea locuintei se vor adresa consiliilor locale, care vor analiza si vor aproba, sau respinge, dupa caz, cererile respective, stabilind, totodata, si ordinea de prioritate.

Pentru persoanele care au un venit mediu net lunar pe membru de familie cuprins intre 3.700.001 lei si 4,2 milioane lei, subventia va fi de 20% din valoarea locuintei, in timp ce pentru persoanele cu un venit mediu net lunar cuprins intre 4.200.001 lei si 4,5 milioane lei, subventia se va ridica la 10% din valoarea locuintei. Pentru un venit mediu net lunar pe membru de familie cuprins intre 4.500.001 lei si 5 milioane lei, nivelul subventiei va fi de 5%.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *