Stiri si noutati

Statul vrea sa isi ia inapoi combinatul de la Resita

Combinatul Siderurgic Resita (CSR) ar putea reintra in proprietatea statului, daca Justitia va aproba cererea de reziliere a contractului de privatizare, incheiat cu firma americana Noble Ventures. Informatia, oferita de surse din APAPS, i-a socat pe reprezentantii firmei americane si a starnit valuri de bucurie si speranta in randurile muncitorilor de la CSR.

Surse guvernamentale ne-au declarat ca aceasta solutie reprezinta una dintre cele trei variante de rezolvare a conflictului de la CSR, puse de APAPS pe masa executivului pentru analiza. "Celelalte doua propuneri vizau garantarea creditului de 15 milioane USD solicitat de Noble Ventures de la BCR – pe care banca a refuzat categoric sa-l aprobe fara garantia statului – si executarea unor gajuri ale CSR de catre APAPS", au precizat sursele citate.

Singurul risc al acestei decizii este ca statul sa piarda procesul pe care Noble Ventures i l-a inaintat la Curtea de Arbitraj de la Washington, pentru "expropriere". In acest caz, APAPS ar putea pierde 200 de milioane de dolari, suma pretinsa de Noble Ventures ca daune interese. Liderul de sindicat de la CSR, Iancu Muhu, a salutat decizia APAPS, dar si-a exprimat neincrederea ca ea va fi dusa pana la capat.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *