Stiri si noutati

Stolojan: Amanarea integrarii nu este o solutie!

"Niciodata nu vom fi pregatiti sa intram intr-un sistem din care nu facem parte. Pana atunci tot faci exercitii, dar tot viata reala te determina sa te schimbi 100%.

Prin urmare, nu amanarea este solutia, ci incercarea de a raspunde cat mai rapid cerintelor integrarii si intrarea in sistem care pana la urma te obliga sa te comporti in conformitate cu cerintele sistemului", a declarat, ieri, in cadrul unui seminar pe probleme de integrare, consilierul prezidential Theodor Stolojan. "Cei care se vaita ca nu suntem pregatiti sa ne integram in Uniunea Europeana (UE) se vor vaita 100 de ani de acum inainte", a adaugat Stolojan.

In cadrul aceluiasi seminar noul ministrul al integrarii, Anca Boagiu, a afirmat ca integrarea in UE este prioritatea zero a actualului Guvern.

Interese antiintegrare

Totodata, consilierul prezidential i-a acuzat pe cei care sustin ca este necesar ca integrarea in UE sa fie amanata ca in fapt acestia sunt impotriva aderarii, deoarece nu vor mai putea face afaceri ca in prezent.

"As vrea sa nu va luati dupa acele declaratii facute de unii dintre oamenii de afaceri din tara, care spunand ca Romania nu este pregatita inca pentru a se integra, ar vrea sa vada integrarea undeva la calendele grecesti, pentru ca s-au obisnuit sa faca acel gen de afaceri care nu se vor mai putea realiza intr-o Romanie care se apropie tot mai mult de UE si care intra in UE", a acuzat Theodor Stolojan. (C.B.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *