Stiri si noutati

Sucursala Bucuresti a Bancii Anglo-Romane este din nou operationala

Consuela Stegarescu

Anglo-Romanian Bank Limited Sucursala Bucuresti a fost inscrisa, recent, in Registrul Bancar, fiind autorizata de BNR. Reintrarea Anglo-Romanian Bank (ARB) pe piata romaneasca are loc in urma fuziunii prin absorbtie realizata intre Anglo-Romanian Bank Limited (Anglia) si Frankfurt Bukarest Bank AG (Germania), cu mentinerea sucursalei din Romania.

"ARB este o banca britanica cu sediul la Londra si cu capital 100% romanesc, actionar unic fiind BCR. Este cea mai mare investitie romaneasca in spatiul Uniunii Europene" a declarat presedintele executiv al BCR, Nicolae Danila.

Dupa fuziune, toate cele 3 unitati ale Frankfurt Bukarest Bank (FBB) din Romania – respectiv sucursala din Bucuresti si agentiile din Sibiu si Timisoara – isi continua activitatea, dar sub marca si numele ARB. Nu vor fi facute schimbari in personalul si managementul bancii, se precizeaza in comunicatul BCR.

Procesul de fuziune a subsidiarelor din strainatate ale BCR se va incheia peste cateva saptamani, o data cu transformarea Bancii Franco-Romane, cu sediul la Paris ? in sucursala a ARB, care deja detine in totalitate actiunile BFR. Astfel, la incheierea fuziunii, clientii ARB vor avea ca partener financiar o banca avand un capital de circa 100 milioane euro, care isi desfasoara activitatea sub licenta britanica, imbinand experienta si cele mai bune practici bancare de pe pietele franceza, engleza si germana.

"Prin focalizarea pe clienti, intelegerea nevoilor acestora si gasirea rapida a solutiilor de a-i sprijini, suntem siguri ca ARB isi va consolida increderea clientelei actuale si isi va dezvolta afacerile atat in Romania, cat si la Londra, Paris si Frankfurt", a apreciat Danila.

Reduceri pana la 30% la politele BCR Asigurari

BCR Asigurari lanseaza o oferta speciala pentru vacanta si concedii, valabila in perioada iulie ? septembrie a.c. Oferta speciala are in vedere mai multe tipuri de asigurari destinate acoperirii riscurilor intalnite in perioada vacantelor si a concediilor de odihna. Din aceasta oferta fac parte politele care beneficiaza de reduceri sunt cele pentru asigurarea de avarii si furt ale autovehiculelor (CASCO), asigurarea locuintelor si a bunurilor, asigurarea medicala pentru calatorii in strainatate, respectiv asigurarea de accidente persoane. Reducerile sunt de 20% a primei de asigurare, iar in cazul in care incheie toate cele patru tipuri de polite din oferta mentionata reducerea este de 30%.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *