Stiri si noutati

Tariceanu respinge cererea RAFO de esalonare a datoriilor de 6.000 miliarde de lei

Solicitarea societatii RAFO Onesti de reesalonare a datoriilor de 4.800 miliarde de lei va fi analizata de catre Ministerul Finantelor si Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), dar numai pe baza prevederilor legale actuale, a declarat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu. El a precizat ca nu a citit solicitarea rafinariei din Onesti. Reamintim ca, in luna martie, Guvernul a abrogat si ultimele acte normative care permiteau acordarea de facilitati fiscale la plata datoriilor bugetare sau esalonarea obligatiilor neachitate . "Pe aceasta chestiune, nu imi exprim nici un punct de vedere, pentru ca nu este o problema de abordare discretionara. Este o lege care trebuie aplicata. Despre ce nu e in cadrul legal, nu avem ce sa discutam", a adaugat Tariceanu, potrivit Mediafax.

ANAF a solicitat punctul de vedere al Finantelor in problema datoriilor RAFO Onesti, iar ministerul a cerut opinia Guvernului. "RAFO a trimis o solicitare ANAF pentru a da o solutie. Nu exista o prevedere legislativa, astfel ca Agentia a solicitat punctul de vedere al Ministerului Finantelor, urmand ca acesta sa ceara opinia Guvernului", declara, la finele saptamanii trecute, Sebastian Bodu, presedintele ANAF. RAFO Onesti a solicitat achitarea unor datorii de 600 milioane de lei (6.000 miliarde de lei vechi) la bugetul statului prin plata unui avans reprezentand 15-20% din suma, diferenta urmand sa fie rambursata in 72 transe lunare.

Codul Fiscal asteapta unda verde de la Bruxelles

Proiectul de modificare a Codului Fiscal va fi aprobat de Guvern dupa consultarile pe tema taxelor si accizelor care urmeaza sa fie introduse la alcool si tutun, care vor avea loc in urmatorele zile intre ministrul finantelor si comisarii europeni. "Cred ca Ministerul Finantelor a si inceput demersurile, deoarece nu se fac numai discutii directe, aceste consultari se pot face si prin scris", a declarat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu, potrivit Mediafax. Reamintim ca atat oficialii europeni cat si producatorii autohtoni de tigari au contestat propunerea de introducere a pretului minim la tigari pe care au catalogat-o contrar legislatiei comunitare.(C.N.)
sursa: Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *