Stiri si noutati

Tarifele practicate de Posta Romana vor creste cu 20%

Posta Romana va cere in aceasta toamna o noua majorare de tarife Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii, a declarat, ieri, directorul general al companiei, Marius Macovei, prezent la congresul Uniunii Postale Universale. Posta Romana a majorat, incepand cu data de 1 august, tarifele practicate la serviciile de expedieri cu cel putin 25%. De exemplu, tariful perceput pentru expedierea unei scrisori simple a crescut de la 4.000 lei la 5.000 lei. "Noi am solicitat atunci cresterea la 7.000 lei a pretului timbrului pentru o scrisoare simpla. (…) In octombrie-noiembrie dorim sa facem o noua cerere de majorare a tarifelor. Cred ca vom obtine cresterea tarifului la 5.500- 6.000 lei", a afirmat Macovei.

El sustine ca activitatea postei nu este rentabila in prezent. Potrivit unui exemplu dat de oficialul companiei, in cazul in care o scrisoare trebuie expediata intr-un sat din Delta Dunarii, Posta Romana este nevoita sa plateasca 2-3 milioane lei pentru inchirierea unei salupe.

ANRC este obligata sa raspunda cererilor de majorare a tarifelor in termen de cel mult 30 de zile de la data depunerii acestora. (C. Stegarescu)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *