Stiri si noutati

Teapa de 25 miliarde de lei cu facturi false, la Brasov

Administratorul firmei brasovene Romcromet Industries SA, Vasile Croitoru, a ajuns dupa gratii dupa ce a dat o teapa de 25 miliarde de lei.

Potrivit unui raport de control al Garzii Financiare, Croitoru a emis catre mai multe societati comerciale facturi reprezentand livrari de marfuri, care de fapt apartineau altor firme si nu societatii Romcromet Industries. "Intreprinzatorul" brasovean nu s-a dat in laturi sa lucreze si cu firme-fantoma si facturi false cumparate din Gara Brasov.

"Procedandu-se la verificarea ulterioara a societatilor comerciale carora le apartineau de drept aceste facturi fiscale, a rezultat ca originalele acestor documente cu regim special se gaseau la aceste societati care, de altfel, le-au si ridicat de la Imprimeria Brasov", se arata in nota Garzii Financiare. Dupa cum a rezultat din certificatele de conformitate ale marfurilor vandute catre o cunoscuta societate argeseana de catre Romcromet Industries SA, marfurile livrate pe baza de facturi fictive proveneau atat de la o societate-fantoma, cat si de la diferite persoane de etnie rroma, fiind fara documente de provenienta. In urma cercetarilor intreprinse impreuna cu Politia, administratorul Romcromet Industries a fost arestat.

Facturile erau cumparate din gara

De asemenea, in raportul Garzii Financiare se precizeaza ca facturile emise catre firme erau cumparate din Gara Brasov de la diferite persoane de etnie rroma, veniturile aferente acestora, cifrate la circa 25 miliarde de lei, nefiind inregistrate in contabilitate. (C.N.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *