Stiri si noutati

Terra Lycos lanseaza un nou serviciu de mesagerie instantanee, bazat pe IBM Lotus Sametime

CAMBRIDGE, Mass., 31 octombrie 2002 – IBM (NYSE: IBM) a anuntat astazi ca Terra Lycos, cea mai mare retea globala de Internet, va oferi utilizatorilor sai globali un serviciu de mesagerie instantanee, bazat pe IBM Lotus Sametime. Potrivit estimarilor, noua retea Terra Lucos va fi gata pana la sfarsitul acestui an. Colaborarea este planificata sa fie prima dintr-o serie de proiecte ce presupun eforturi comune pe masura ce companiile intentioneaza sa construiasca servicii care se adreseaza pietei de consumatori si corporatii.

Noua solutie de mesagerie instantanee Terra Lycos va oferi, de asemenea, interoperabilitate cu alte comunitati de mesagerie instantanee bazate pe standarde, prin Sametime Instant Messaging Gateway. Acest gateway este bazat pe standardul SIMPLE aprobat de IETF. Utilizatorii Terra Lycos vor beneficia astfel de functii de securitate lider in industrie si interoperabilitatea standardizata oferita de Sometime.

Noua retea Terra Lycos de mesagerie instantanee va oferi urmatoarele functii:

  • Integrare cu alte servicii Terra Lycos, precum e-mail, agenda si disc virtual
  • Un set de capabilitati in crestere, care vor porni de la "chat" si SMS (Serviciul de Mesaje Scurte) si vor continua pana la audio, video, furnizarea de continut si partajarea informatiilor
  • Optiunea de interoperabilitate cu alte comunitati de mesagerie instantanee
  • Aplicatii-client de mesagerie instantanee configurabile, pentru a raspunde mai bine nevoilor si preferintelor categorii de utilizatori.

"Terra Lycos a selectat Sametime pentru a ajuta comunitatile noastre de utilizatori sa fie interoperabile", spune Carlos Gonz?lez, VP, Servicii de acces si comunicatii, Terra Lycos. "Decizia noastra este bazata pe calitatea si flexibilitatea IBM Lotus Sametime ca platforma de varf pentru mesageria instantanee si semnalarea prezentei on-line a unui utilizator. Suntem increzatori ca, lucrand cu o companie atat de puternica, ne va ajuta sa ne atingem scopurile de a furniza cea mai buna valoare clientilor nostri."

"Atunci cand Terra Lycos cauta software de clasa mondiala pentru mesageria instantanee pentru noile servicii pe care le pregatesc, compania a apelat la IBM, liderul in mesageria instantanee la nivel de intreprindere", a declarat Mark Latchford, vicepresedinte, EMEA IBM Lotus Software. "Suntem increzatori ca platforma noastra pentru servicii de mesagerie instantanee va furniza cea mai scalabila si de incredere solutie pentru a raspunde nevoilor Terra Lycos si clientilor sai din intreaga lume."

Pret si disponibilitate

Terra Lycos intentioneaza ca o versiune gratuita a serviciului de mesagerie instantanee sa fie disponibila in trimestrul IV 2002 pentru comunitatea sa internationala de utilizatori. In 2003, Terra Lycos intentioneaza sa lanseze versiuni platite ale serviciului pe baza functionalitatilor si performantelor imbunatatite.

Despre Terra Lycos

Terra Lycos este un grup global de Internet, care este prezent in 42 de tari si disponibil in 19 limbi, serviciile sale fiind lunar accesibile unui numar de 116 milioane de utilizatori din intreaga lume. Grupul, care s-a dezvoltat prin achizitia TerraNetworks S.A., companiei Lycos Inc., si care a avut loc in octombrie 2000. Acesta este unul dintre cele mai vizitate site-uri web din SUA, Canada, Europa, Asia si America Latina si cel mai mare furnizor de servicii de acces din Spania si America Latina.

Reteaua de site-uri Terra Lycos include Terra in 17 tari, Lycos in 25 de tari, printre care se numara Angelfire.com, Atrea.com, Azeler.es, Bumeran.com, Diercciona.es, Educaterra.com, Emplaza.com, Gamesville.com, HotBot.com, Ifigenia.com, Invertia.com, Lycos Zone, Maptel.com, Matchmaker.com, Quote.com, RagingBull.com, Rumbo.com, Tripod.com, Uno-e.com and Wired News (Wired.com).

Terra Lycos, cu sediul in Barcelona si cu sedii operationale in Madrid si Boston, ca si in alte zone ale lumii, este listata la bursa de valori din Madrid (TRR) si pe piata electronica NASDAQ (TRLY).

Despre Lotus Software, de la IBM

Lotus Software de la IBM stabileste standardele pentru produse si servicii software cu adevarat inovatoare, care reflecta viziunea unica a companiei asupra noilor modalitati prin care entitatile individuale si companiile pot colabora pentru a obtine succese. Lotus redefineste conceptul administrarii afacerilor, apeland la managementul cunostintelor practice, e-business si alte metode inovatoare de punere in legatura a ideilor, a persoanelor care le emit, a cumparatorilor, vanzatorilor si comunitatilor, prin intermediul Internetului. Lotus isi comercializeaza produsele in peste 80 de tari din intreaga lume prin canale Business Partner directe si complexe.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.lotus.com.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *