Stiri si noutati

Toate societatile de asigurare vor fi "reinmatriculate"

Marius Guta

Potrivit unor norme emise de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), societatile de asigurare, filialele si sucursalele unor asiguratori straini, precum si brokerii de asigurare care au fost autorizati sa functioneze pe teritoriul Romaniei in conformitate cu prevederile Legii nr. 32/2000 privind societatile de asigurare si supravegherea asigurarilor trebuie sa se inmatriculeze in "Registrul asiguratorilor si brokerilor de asigurare", care se afla in "custodia" Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Orice persoana care doreste sa consulte acest registru o poate face la sediul central al CSA – Serviciul relatii cu publicul, precum si pe Internet, la adresa www.csa-isc.ro.

"Comisia a luat aceasta decizie pentru a oferi celor interesati posibilitatea sa afle toate informatiile despre o anumita societate, inainte de a incheia o polita de asigurare, astfel incat sa poata decide in cunostinta de cauza", ne-a declarat Mirela Antohi, purtatorul de cuvant al CSA.

Registrul va cuprinde, printre altele, numarul si data inmatricularii, denumirea asiguratorilor si brokerilor de asigurare, adresa sediului social, precum si a sediilor unitatilor legal inregistrate la Oficiul Registrului Comertului, data emiterii autorizatiei de functionare de catre CSA, precum si data radierii, acolo unde este cazul. De asemenea, Registrul va cuprinde o rubrica speciala in care vor fi mentionate situatiile de limitare a operatiunilor, interzicerea temporara sau definitiva pentru asiguratori a exercitarii activitatii de asigurare pentru una sau mai multe categorii de asigurari.

Inmatricularea asiguratorilor si brokerilor de asigurare in registrul special constituit se face in ordinea cronologica a autorizarii acestora de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Departamentul autorizari-reglementari din cadrul CSA va comunica fiecarui asigurator si broker de asigurare numarul si data inmatricularii in registru. Comunicarea se va face in termen de 10 zile de la data autorizarii functionarii acestora pentru asiguratorii si brokerii nou-autorizati, iar pentru cei care au fost autorizati anterior aparitiei prezentelor norme, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a normelor.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *