Stiri si noutati

TVA de 9% pentru livrarile de carte, de anul viitor

Facturile aferente livrarilor de carti ale editurilor vor fi intocmite lunar, in functie de vanzarile librariilor si anul viitor, cand se va aplica insa si o cota de TVA de 9%, care nu a existat pana la acest moment.

"Editorii s-au agitat ca noi i-am obliga sa factureze tot stocul de carte din librarii. Nu s-a schimbat nimic fata de procedurile din prezent, doar ca, de anul viitor, livrarile vor fi facturate cu 9% TVA, fata de cota zero din prezent.

Facturile vor fi emise lunar, pe baza vanzarilor", a declarat Mihail Hura, director general adjunct al Directiei de Politici Fiscale din Ministerul Finantelor.

Tanasescu: Creditele de consum nu vor disparea

In alta ordine de idei, ministrul finantelor, Mihai Tanasescu, a declarat ieri ca autoritatile urmaresc introducerea unor masuri prudentiale care sa diminueze riscurile cresterii explozive a valorii imprumuturilor si nu eliminarea creditelor de consum. "Creditele de consum nu vor fi eliminate. S-a creat o falsa impresie asupra acestui subiect. Avand in vedere tendinta de crestere cu 300% a creditelor, a avea reguli prudentiale mai severe si a intari supravegherea sunt masuri necesare pentru diminuarea riscului pentru banci", a afirmat Tanasescu. (N.C.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *