Stiri si noutati

TVA nu se va modifica in 2006

Premierul roman, Calin Popescu Tariceanu, a dat asigurari, marti, companiilor straine participante la reuniunea pe probleme de afaceri cu Guvernul, de la Bucuresti, ca in 2006, Taxa pe Valoarea Adaugata nu va creste.
”Decizia noastra de perspectiva pe care am luat-o este de a nu majora TVA. Aceasta va ramane la 19 la suta si in 2006”, a spus premierul.
Acesta enuntat o serie din prioritatile guvernamentale si a subliniat ca Guvernul ”vrea sa creeze mediul care sa ajute companiile sa-si dezvolte afacerile sa faca profit”
Premierul a spus ca infrastructura reprezinta o prioritate foarte importanta pentru autoritati.
Intre prioritati, primul-ministru a mentionat Coridorul IV pan-european, aratand ca Guvernul ”va demara cu toate fortele acest proiect pentru a-l finalizarea”. Nu mai pot exista intarzieri, a spus premierul, subliniind ca ”Guvernul precedent a intarziat foarte mult acest proiect”.
Referindu-se la agricultura, Calin Popescu Tariceanu a aratat ca acest sector ”are, inca, o pondere destul de ridicata in PIB, de 12 la suta, ceea este o cota mult prea mare pentru o tara cu vocatie europeana si care doreste sa intre in UE”
Aceasta, a spus premierul, se datoreaza si numarului foarte mare al populatiei din mediul rural si faptului ca aceasta este mult imbatranita.
”Ponderea agriculturii in PIB va scadea. Vrem sa cream o agricultura moderna cu ferme de dimensiuni medii. Vrem o alta orientare decat regimul de subzistenta”, a explicat primul-ministru. Ministrul agriculturii dezvolta programul Fermierul, tocmai pentru a sustine reformarea agriculturii, a aratat premierul Tariceanu, apreciind ca subventiile prelungite nu reprezinta o solutie viabila.
”Sunt convins ca subventiile nu ajuta pe termen lung, cu toate ca agricultura are nevoie de subventii. Subventiile pentru agricultura trebuie sa se indeparteze de la modelul clasic, fiind necesare finantari si proiecte europene pentru dezvoltarea mediului rural”, a spus primul-ministru.
Acesta a evidentiat importanta imbunatatirii absorbtiei fondurilor europene in Romania pentru dezvoltare.
”Capacitatea de absorbtie a fondurilor comunitare trebuie imbunatatita. Ministrul finantelor are ca prioritate, inca de la inceputul mandatului, imbunatatirea capacitatii de absorbtie. Practic trebuie sa spunem tuturor ca UE ne da bani, ne ajuta, dar nu ni-i baga si in traista”, a subliniat primul-ministru.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *