Stiri si noutati

UE interzice importurile de pasari vii si carne de pasare si pene din Rom?nia

Uniunea Europeana (UE) a interzis joi importurile de pasari vii, carne de pasare si pene din Romania din cauza gripei aviare, informeaza Associated Press.
"Dat fiind ca s-a confirmat ca virusul este prezent in Romania, Comisia va adopta acum aceleasi masuri luate deja, inca de luni, in cazul Turciei, adica interzicerea importurilor de pasari vii, carne de pasare si alte produse de pasare”, a anuntat Comisia, intr-un comunicat de presa.
Philip Toth, purtatorul de cuvant al comisarului pentru sanatate si protectia consumatorului, a spus insa ca mai sunt necesare alte teste pentru a confirma daca este vorba de forma cea mai grava a virusului, adica H5N1, si ca rezultatele acestor ultime teste vor fi cunoscute joi de la Laboratorul Comisiei Europene de la Weybridge din Marea Britanie.
O reuniune de urgenta a expertilor veterinari din UE a fost prevazuta pentru joi pentru a stabili ce tip de virus al gripei a fost gasit. Nu exista nici un indiciu ca ar fi vorba de virusul mortal H5N1 care a afectat regiuni din Asia.
Totodata, Comisia Europeana a anuntat miercuri ca va extinde pana in aprilie anul viitorul embargoul privind importurile de produse din pui si de animale vii din Turcia, alta tara unde s-a descoperit virusul gripei aviare, precizeaza Reuters.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *