Stiri si noutati

UE, partener in efortul de integrarea Rom?niei, declara ministrul Anca Boagiu

Asteptam un raport transparent si corect, asa cum ne-am obisnuit, care sa ne indice ce mai avem de facut in lunile urmatoare, Uniunea Europeana fiind partenerul Romaniei in eforturile societatii romanesti pentru aderarea la 1 ianuarie 2007, a apreciat, luni, Anca Daniela Boagiu, ministrul integrarii europene.
"Urmeaza o perioada extrem de dura si de incarcata. In acest sens, atrag atentia ca este nevoie sa lucram ca o adevarata echipa, Parlament, Executiv, mediu de afaceri, organizatii ale societatii civile. Orice semnal de alarma venit de la Comisia Eeuropeana nu inseamna o piedica in calea integrarii, ci un sprijin pentru a ne corecta unele probleme legate de stadiul pregatirii", a spus Anca Boagiu, intr-o conferinta privind intreprinderile mici si mijlocii.
Cu prilejul lansarii programului PHARE privind consultanta pentru IMM-uri, ministrul integrarii europene a apreciat ca Rominia nu se afla in fata unui Raport de progres, ci a unei "poze a ceea ce a facut tara noastra in procesul de integrare europena". In acest context, s-a subliniat ca, din punct de vedere al MIE, s-au facut progrese mari in Justitie, in zona de protectie a frontierelor, "dar vom mai avea de lucru pentru ca suntem granita externa a UE si exigenta noastra trebuie sa fie maxima". Alte capitole la care Romania mai are de lucrat, in opinia ministrului Anca Daniela Boagiu, sunt agricultura, siguranta alimentelor, modul de absorbtie a fondurilor comunitare. De asemenea, Mediul este un capitol complex, unde exista inca multe probleme, mai ales in zona de conformare la Directiva IPPC /prevenirea si controlul integrat al poluarii/.
"Suntem ca un alergator pe ultima suta de metri. Ar trebui sa folosim orice rezerva de energie pentru a trece linia de start, fix la 1 ianuarie 2007”, a spus Anca Boagiu.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *