Stiri si noutati

Un miliard amenda pentru RIF

Consiliul Concurentei a sanctionat fondul cipriot de investitii The Romanian Investment Fund Limited cu amenda in valoare de 973.005.000 lei pentru omisiunea notificarii concentrarii economice realizate prin achizitionarea pachetului majoritar de actiuni la societatea First Logistics & Distribution SA Bucuresti, informeaza un comunicat al institutiei.

"In perioada care urmeaza, atitudinea Consiliului Concurentei va fi una si mai pro-activa. Vom monitoriza buna functionare a mecanismelor economiei de piata si vom interveni ori de cate ori se constata abateri de la aplicarea legislatiei in domeniul concurentei si ajutorului de stat?, a precizat Mihai Berinde, presedintele Consiliului Concurentei.

In conformitate cu prevederile Legii concurentei, The Romanian Investment Fund Limited avea obligatia de a notifica la Consiliul Concurentei dobandirea controlului la First Logistics & Distribution SA in termen de 30 zile de la data dobandirii controlului.

Fondul de investitii The Romanian Investment Fund Limited mai detine controlul in comun la SC Rolast SA si SC Policolor SA. Operatiunile de dobandire a controlului in comun la cele doua societati au fost notificate si autorizate la momentul respectiv de catre Consiliul Concurentei. Atat SC Rolast SA, cat si SC Policolor SA activeaza pe piete total distincte fata de cea pe care activeaza societatea First Logistics & Distribution SA, respectiv piata distributiei de produse alimentare si nealimentare. (M. Dan/S. Etves)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *